Het nieuwe regeerakkoord en de salderingsregeling; hoe zit dit?

Er wordt veel gesproken over het nieuwe regeerakkoord en de ambitie van het kabinet om al in 2020 een opvolger van de salderingsregeling in te voeren. Deze zou in principe tot 2023 tot stand blijven, maar nu wordt deze dus eerder omgevormd tot ‘terugleversubsidieregeling’. Wat houdt dit nu eigenlijk in?

We kunnen wel concluderen dat PV-systemen een goede investering blijven, want tot 2020 blijf de salderingsregeling blijft niet alleen tot dan bestaan, ook iedereen die vóór 2020 zonnepanelen heeft gekocht blijft gewoon gebruik maken van de regeling. Als u overweegt om zonnepanelen aan te schaffen, is dit dus handig om te weten.

Wat gebeurt er dan na 2020? Het regeerakkoord is een voornemen, wat betekent dat het nog zeer de vraag is of dit ook echt gerealiseerd wordt. Als dit niet wordt uitgevoerd betekent het dus dat de regeling blijft bestaan. Wordt het wel uitgevoerd, dan komt er een regeling die een terugverdientijd van 7 jaar garandeert.

Heeft u nog vragen over uw eigen specifieke situatie of wilt u meer informatie? Kijk dan eens op de pagina zonne-energiesystemen of neem contact met ons op. Wij helpen u graag!