Voorkom een datarekening van EUR 1.000,-

Even een snapchat hier, een fotootje op Instagram daar, luisterend naar een nieuw album op Spotify of Deezer. Op vakantie wordt steeds vaker alles vastgelegd, maar denk je wel na over de gevolgen als je weer terug bent van je vakantie? Wij geven je 4 tips om te voorkomen dat jij straks een hoge rekening moet betalen!

1.Check de internationale tarievenlijst

Je kunt je databundel al ruim een jaar gebruiken binnen de EU. Ook zijn er een aantal extra vakantiebestemmingen binnen Europa toegevoegd. Kun jij ieder land opnoemen dat binnen de EU valt? De meeste mensen niet! Daarom staan alle internationale tarieven de bijbehorende landen duidelijk omschreven in de tarievensheet. Het streamen van een aflevering Narcos in Colombia kost al gauw honderden euro’s!

2.Netflix en Spotify bieden offline video en muziek aan

Wil je dan toch veilig en kosteloos het laatste seizoen van Narcos bekijken, download dan de afleveringen wanneer je gebruik maakt van WiFi. Je kunt dan, net als muziek via Spotify, deze afleveringen ‘Offline’ bekijken. Dit scheelt aanzienlijk in je dataverbruik en dus in de kosten.

3.Verversen op de achtergrond verspilt data

Voor sommige apps, zoals whatsapp en Facebook, is het handig om deze op de achtergrond te verversen. Maar is het écht nodig dat je LinkedIn real-time ververst? Gemiddeld hebben we bijna 100(!) applicaties op onze smartphone, waarvan de meeste automatisch verversen op de achtergrond. Via instellingen op je smartphone kun je dit per applicatie instellen. Kost je even 15 minuten van je tijd om dit in te stellen, maar het is de moeite meer dan waard.Daarnaast maakt je smartphone ook inzichtelijk welke apps de dataslurpers zijn zodat je ook in Nederland je verbruik kunt beperken.

4.Zet af en toe je data uit!

Dit klinkt eng, maar dat is het echt niet. Integendeel. Even geen mailtjes, Whatsappjes en binnenkomende Facebook-berichten, maar intens genieten van het moment. Dus weg die telefoon, voetjes in het zand en kom heerlijk tot rust op vakantie!

 

Kremer