Kremer ICT: Klaar voor de toekomst

 

De nieuwe naam
Waar Kremer al 55 jaar een begrip is binnen de Elektrotechniek en Industriële Automatisering, realiseert men zich soms niet dat we ook een volwaardige ICT & Telecom afdeling in huis hebben. Door de (technische) kennis van alle afdelingen van Kremer te combineren kunnen we een totaaloplossing bieden aan de klant bij hun ICT-vraagstukken. Met ICT zijn we zo’n 25 jaar geleden begonnen en met onze inmiddels 30 medewerkers zijn we één van de grotere ICT-spelers in de regio geworden. Zoals iedereen in de afgelopen periode wel gemerkt heeft verloopt onze communicatie steeds meer via de digitale wegen. Binnen onze afdeling ICT & Telecom zien wij de verhouding ook steeds meer richting IT-oplossingen gaan. Doordat we telecom steeds sneller kunnen implementeren merken we dat onze toegevoegde waarde meer in het IT-consultancy traject is gaan liggen. Hierin analyseren we de situatie, eigenschappen en markt van de klant en zorgen zo voor de optimale oplossing voor elke situatie. Om deze modernisering en digitalisering die op onze afdeling al langere tijd gaande is ook naar buiten toe uit te dragen, hebben we besloten de naam van onze afdeling aan te passen van Kremer ICT & Telecom naar Kremer ICT. Onze bedrijfsvoering zal hierbij niet veranderen, telecom is immers onderdeel van de Communicatie in ICT.

 

Digitale bereikbaarheid
Hoewel veel bedrijven in deze thuiswerkperiode misschien wel hun eerste stappen hebben gezet binnen de digitalisering met software als bijvoorbeeld Microsoft Teams, halen de meesten bedrijven nog niet het maximale uit deze software. Kremer ICT adviseert en ondersteunt bedrijven om hun digitale werkomgeving zo efficiënt mogelijk in te richten. Hierbij kun je denken aan videobellen, cloud computing voor thuis- en samenwerkoplossingen en bovenal het ontzettend belangrijke cybersecurity. Waarbij de kans op datalekken of bijvoorbeeld DDoS aanvallen zo klein mogelijk gehouden wordt.
Zo hebben we ook bij De Isolatieshop te Zevenaar, na een consultancy-traject, een ICT-oplossing geïmplementeerd waar ook extern werken een deel van uit maakt.
De Isolatieshop kwam naar ons met een simpele vraag die vaak een minder simpel antwoord heeft: “Hoe kunnen wij onze ICT-omgeving en automatisering laten meegroeien met het succes van de rest van ons bedrijf?”. Dit soort vragen zijn niet in één zin te beantwoorden, maar dat vinden wij juist de meest leuke klanten! Een snelle groei van je bedrijf vraagt om een ICT-dienstverlener die deze groei kan ondersteunen en versterken.

We zijn samen met De Isolatieshop om tafel gaan zitten en hebben als consultants met een open en eerlijke blik naar hun huidige omgeving gekeken. We hebben ze een aantal tools kunnen bieden die ze veiliger, sneller en gemakkelijker laat samenwerken. Een praktisch voorbeeld is de hybride oplossing voor hun ICT. Waar tegenwoordig vaak geadviseerd wordt om het ‘ijzer’ weg te doen en alles in de cloud te zetten, is er na doorvragen op de specifieke situatie van Isolatieshop toch voor gekozen om een gedeelte van de infrastructuur lokaal uit te voeren. Zo combineren ze de voordelen van de cloud met de voordelen van eigen servers. Nadat ze een tijdje gewerkt hadden in hun nieuwe ICT-omgeving, waren ze zo enthousiast dat ze ook de telecom bij Kremer ICT zijn gaan afnemen. Of in de woorden van Isolatieshop zelf: ‘De samenwerking met Kremer ICT verliep op een makkelijke manier, met bevlogenheid, betrokkenheid en brede expertise zijn we samen tot een resultaat gekomen die de groei van De Isolatieshop blijft ondersteunen’.

Kennisdeling voor ondernemers
De innovaties die we adviseren aan klanten omtrent het werken op afstand worden ook binnen Kremer volop gebruikt. Naast de ICT-oplossingen zijn we in deze corona periode ook bezig met de menselijke aspecten die zo’n werksituatie met zich meebrengt. Hiervoor hebben we met ondersteuning van de Provincie Gelderland een plan geschreven om de negatieve gevolgen die het thuiswerken met zich kan meebrengen zoveel mogelijk te beperken. De uitkomsten hiervan zullen wij in de loop van de komende maanden ook gaan delen met ondernemers in de regio.