Energie in transitie, hoe we Rabelink voorbereid hebben op de toekomst

v.l.n.r: Sebastiaan Holleman, Martijn Bosman, Marcel Jonkers
  • Betrouwbare en toekomstbestendige stroomvoorziening

  • Laadplein voor auto en vrachtwagens

  • Optimale energie-efficiëntie en gebruiksgemak

  • Ontzorgen op het gebied van van storingen

Hiermee laten we zien dat het niet alleen gaat om het installeren van systemen, maar vooral om het begrijpen en oplossen van specifieke stroomuitdagingen. Ondanks de problemen van elektrificatie in combinatie met netcongestie.

Energie in transitie – betrouwbare en toekomstbestendige stroomvoorziening

Opdrachtgever: Rabelink Logistics 

Rabelink Logistics met vestigingen in ’s Heerenberg, Wehl, Doetinchem en Zevenaar, staat voor een flinke uitdaging op het gebied van energie-efficiëntie en duurzaamheid. Hun bestaande elektrotechnische installaties zijn niet meer geschikt, om aan de groeiende vraag naar duurzame energieoplossingen te voldoen. De noodzaak om voorbereidingen te treffen voor meer stroomvermogen in de toekomst en tegelijkertijd het energieverbruik te reduceren is duidelijk, maar hoe?

Welke oplossingen hebben wij gerealiseerd?

  • Betrouwbare en toekomstbestendige stroomvoorziening
  • (LED)Verlichting in hallen en kantoren tot buitenverlichting en lichtmasten, alles is ingericht voor energie-efficiëntie en gebruiksgemak
  • Laadplein voor auto en vrachtwagens, klaar om de overstap naar elektrisch vervoer te maken.
  • Inbraakbeveiliging, brandbeveiliging, en toegangscontrole
  • Ontzorgen op het gebied van van storingen, onderhoud en SCIOS Scope inspecties
  • Data- en glasvezelaansluitingen, essentieel voor moderne logistieke operaties

Toekomstbestendige stroomvoorziening

We hebben een krachtige 230 + 400 Volt installatie met een 10kV aansluiting op eigen terrein gerealiseerd. Dit zorgt voor een betrouwbare en constante stroomvoorziening die essentieel is voor de continuïteit van Rabelink’s operaties. Momenteel werken we aan de voorbereiding voor het verhogen van het vermogen voor de nabije toekomst in verband met het uitbreiden van het aantal elektrisch aangedreven vrachtwagens.

Trafo krachtige 230 + 400 Volt installatie

Een inventieve oplossing voor netcongestie

Dankzij grondgestuurde boringen hebben wij een ondergrondse verbinding gemaakt met hun andere pand aan de overkant van de weg. Bij dit pand was er wel voldoende stroomcapaciteit aanwezig. We hebben hiervoor goedkeuring van netbeheer, gemeente en parkmanagement geregeld om de stroom voor beide gebouwen voor eigen gebruik te koppelen. Hierdoor hebben beide percelen nu de benodigde stroomcapaciteit. Deze aansluiting is ontworpen als een tijdelijke oplossing, die kan worden verwijderd zodra het bedrijventerrein wel voldoende stroomcapaciteit heeft in de toekomst. Dit alles hebben wij gerealiseerd zonder de dagelijkse operaties te verstoren.

Hiermee laten we zien dat het niet alleen gaat om het installeren van systemen, maar vooral om het begrijpen en oplossen van specifieke stroomuitdagingen. Dit alles om Rabelink klaar te maken voor de toekomst, ondanks de uitdagingen van elektrificatie en netcongestie.

Wil je jouw bedrijf ook door de energietransitie loodsen? Neem dan contact met onze StroomVersnellers. Samen zetten we stappen naar een energiezuinige en duurzame toekomst, met oplossingen die echt het verschil maken.