WiFi Gunnebo Group

De klant
Produceert hoogwaardige brandkasten en kluizen en is onderdeel van de Gunnebo Group. De strategie van de Gunnebo Group is gebaseerd op het leveren van klant specifieke beveiligingsproducten, -systemen en –diensten, op weg naar een wereld die veiliger is. Zij richten zich op het beschermen van mensen, gebouwen en eigendommen, en bieden daarmee veiligheid voor u, uw medewerkers en uw klanten. De Gunnebo Group heeft vestigingen in 31 landen over de gehele wereld.

De gewenste situatie

  • In de productiehal, magazijn en diverse andere locaties moeten thin clients toegang krijgen tot het
    bedrijfsnetwerk.
  • De verbinding van de thin clients met het netwerk moet stabiel zijn
  • Het bereik van het draadloze netwerk moet goed zijn
  • De verbindingen moeten veilig zijn

De oplossing
Doordat de klant in een grote metalen bedrijfshal werkt, waar veel plaatstaal verwerkt en opgeslagen wordt, waren goede metingen van groot belang. Eerst is er een meting uitgevoerd met een tweetal access points. Naar aanleiding van deze meting zijn er eerst vijf access point geleverd om mee te testen.

De geplaatste access points voldoen aan de IP 65 standaard waardoor ze ook in zware industriële omgeving te plaatsen zijn. Daarnaast zijn ze betrouwbaar en krachtig. Om het bereik verder te vergroten en een goede, stabiele dekking te creëren is gebruik gemaakt van externe omni antennes.

Voeding krijgen de access points via PoE (Power over Ethernet), hierdoor hoeft er maar één UTP kabel getrokken te worden. Hierover gaat zowel de data als de stroom.

Na de testperiode bleek dat de omgeving van 5 access points voldeed aan de wensen en eisen van de opdrachtgever. Hierna zijn de resterende access points geleverd, in het totaal zijn er 16 access point geïnstalleerd.

De toegang tot het draadloze netwerk is goed afgeschermd door gebruik van krachtige wachtwoorden en een hoge versleuteling van de data. Daarnaast zijn de kanalen van de access points goed op elkaar afgestemd, zodat ze elkaar niet storen.

Waarom Kremer?
Gunnebo geeft de volgende redenen aan waarom bewust gekozen is voor Kremer:

  • Totaalleverancier: Audio, bekabeling, brandbeveiliging en ICT-oplossingen
  • Prijs/kwaliteit: Scherpe, marktconforme prijzen voor betrouwbare A-merken
  • Kennisniveau: Uitgebreide, toepasbare kennis van de aangeboden producten en oplossingen

Conclusie
Gunnebo is zeer tevreden over de werkwijze, de werkzaamheden en producten die Kremer geleverd en uitgevoerd heeft.

Kremer