storing

Hulp bij storingen?
24/7 staan onze monteurs voor u klaar

Op een storing zit niemand te wachten. Helaas komt een storing toch geregeld voor en wordt uw bedrijfsvoering onderbroken. Dit vraagt om een organisatie die snel kan handelen en voor u klaar staat, zodat het probleem snel wordt verholpen en de procesvoering of andere activiteiten snel weer opgepakt kunnen worden. Voor een elektra storing in huis kunt u voor het melden van een storing de volgende stappen ondernemen. Heeft u een storing in uw bedrijf of fabriek, belt u dan gelijk ons storingsnummer.

1.Is de storing alleen bij u thuis, of hebben de buren/ de straat ook geen stroom?

Als het om een lokale/regionale/landelijke storing gaat, kunt u hier vrij weinig aan doen. De lokale netwerkbeheerders proberen dit zo spoedig mogelijk op te lossen. Is de storing alleen bij u thuis, volg dan de volgende stappen hieronder.

2.Kijk allereerst of er een aardlekschakelaar uit ligt en hoeveel groepen hierop zijn aangesloten.

3.Zet de groepen die boven de aardlekschakelaar zitten naar beneden.

4.Druk de aardlekschakelaar weer in. Blijft deze aan? Dan is de schakelaar niet stuk en zit de storing in de installatie.

5.Ga alle groepen af om te kijken in welke groep de storing zich bevindt. Schakel de groepen één voor één weer in. Schakelt de aardlekschakelaar uit, dan heeft u de storende groep gelokaliseerd. Laat deze bewuste groep uit en schakel de aardlekschakelaar weer in. U kunt nu ook de rest van de groepen weer inschakelen. 

6.Verwijder alle stekkers van de aangesloten apparaten op deze groep. Schakel de storende groep weer in.

Loop alle apparaten na die in deze groep zitten en doe één voor één de stekkers er weer in. Gaat de aardlekschakelaar of zekering (groepenschakelaar) er uit bij een bepaald apparaat, dan zit de storing in dit apparaat. 

Komt u er niet uit, of twijfelt u? wij beschikken over een team van zeer ervaren, goed opgeleide monteurs die 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaarstaan!

Direct een storing melden