Afstudeerstage (Technische-) bedrijfskunde: Monitoring Installatie

's-Heerenberg | Stage | HBO

Wie zijn wij?
Kremer BV is een inventief familiebedrijf binnen de techniekbranche met 4 verschillende divisies: Installatietechniek, Industriële automatisering (IA), Duurzame technieken en ICT. Het bedrijf is gevestigd in ’s-Heerenberg en heeft op dit moment 180 vaste medewerkers in vele verschillende functies/disciplines. De missie van Kremer is om het leven en werken makkelijker te maken door middel van hun technische oplossingen en door te werken met passie (voor techniek), al meer dan 50 jaar.
De afdeling Service & Maintenance van Kremer is continu bezig met nieuwe ontwikkelingen in de technische (installatie) markt. Service & Maintenance is verantwoordelijk voor het onderhoud en eventuele storingen. Steeds vaker willen bedrijven inzicht in verbruik en opbrengsten van bijvoorbeeld PV-installaties, door dit te loggen kan zo inzicht gegeven worden. Dit is echter een moment opname en eigenlijk zou deze data altijd beschikbaar moeten zijn. Door dit te gaan monitoren kunnen storingen op tijd opgemerkt worden en onderhoud beter gepland worden.

Wat ga je doen?
Je gaat het onderzoek uitvoeren voor de afdeling Service & Maintenance. Deze afdeling ontzorgt klanten in onderhoud en het voorkomen van storingen. Daarnaast adviseren zij over de normen en regelgeving en regelen zij dat installaties binnen bedrijven tijdig worden aangepast en in topconditie blijven, zodat klanten optimaal kunnen presteren. De afdeling bestaat uit ±12 collega’ s.

Als afstudeerder ga je aan de slag met het afstudeervraagstuk gericht op het optimaal laten renderen van de huidige installatie. De klant heeft een systeem dat energie opwekt (PV) of krijgt energie vanuit een derde partij. Maar hoeveel energie is er beschikbaar. Wat is de kwaliteit en waar kan worden bespaard.
Ook zijn er geldende wetten die invloed hebben op dit vraagstuk. Bedrijven moeten verduurzamen. Door deze data op de juiste manier te monitoren kunnen storingen worden voorkomen en kan de klant ook hiermee besparen in de kosten (gepland onderhoud i.p.v. ongeplande downtime). Het onderzoek richt zich dan ook op de vraag: Hoe kan Kremer inspringen op deze nieuwe manier van monitoren. Wat zijn de behoeften van de klant en hoe kunnen wij deze dienst op de juiste manier in de markt zetten.
Het product waarmee gemonitord kan worden bestaat al en ook het uitlezen is op dit moment al mogelijk. Echter moet er gezocht worden welke data belangrijk is voor de klant. Wat kan de klant met deze data. Kan het van toegevoegde waarde zijn voor Kremer als dit product in de markt gezet wordt. Wij denken dat deze interessante vraag, interessante antwoorden kan opleveren en zijn er van overtuigd dat dit onderzoek kan bijdragen aan het ontzorgen en verduurzamen van onze klanten.

Wat verwachten wij van jou?
• Je volgt een HBO opleiding met (technische) bedrijfskunde gerelateerde studierichting
• Je stageperiode duurt 6 maanden en start in september
• Je bent pro- actief, leergierig, initiatiefrijk, en meedenkend
• Je bent analytisch ingesteld
• Je hebt affiniteit met techniek
Daarnaast kun je je vinden in onze kernwaarden rondom passie voor techniek: Proactief, Aandacht, Samen, Solide, Innovatief & Eerlijk.

Wat bieden wij?
• Een dynamische en uitdagende afstudeerstage
• Goede scriptiebegeleiding
• Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling
• Een leuk en dynamisch bedrijf met een informele sfeer
• Een goede stagevergoeding van € 300,- bruto per maand.
• Reiskostenvergoeding (afhankelijk van OV en woonplaats)

Reageren? Heb jij interesse in deze afstudeerplek? Reageer dan direct en mail je CV en motivatie naar n.frijstein@kremer.nl!
Voor meer info kun je ook contact opnemen via 0314-662445.

 

Een vraag over deze vacature?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Niek Frijstein (Opleidingscoördinator) via 0314 662 445. Hij vertelt je graag meer en staat open voor al je vragen. Direct reageren op deze vacature? Mail dan je cv met motivatiebrief naar werken@kremer.nl, t.a.v. Niek Frijstein.

Niek Frijstein

"Heb je een vraag over deze vacature?"

Neem dan contact op met

Niek Frijstein

Neem contact op