Automatisering baanbrekende machine HUHTAMAKI en Nespresso

v.l.n.r: Sebastiaan Holleman, Martijn Bosman, Marcel Jonkers
  • Samenwerking

  • Paneelbouw & veldmontage

  • Geautomatiseerde kwaliteitscontrole

Kremer is trots dat we hebben mogen meewerken aan dit innovatieve project!

Baanbrekende machine voor hernieuwbare capsules

Opdrachtgever: Huhtamaki Nederland B.V. Franeker

Automatisering:

  • Software geprogrammeerd
  • Software implementatie
  • Kwaliteitscontrole geautomatiseerd

We begrijpen hoe belangrijk het is om milieuvriendelijke alternatieven te vinden voor traditionele productiemethoden. Industriële Automatisering Kremer heeft in opdracht van Huhtamaki mogen meedenken en meewerken aan een baanbrekende machine voor Nespresso, die in staat is hernieuwbare capsules te produceren. De capsules zijn 100% hernieuwbaar, wat betekent dat ze na gebruik eenvoudig thuis kunnen worden gecomposteerd. Dit draagt bij aan de circulaire economie en helpt de afvalberg te verminderen.

Geautomatiseerde kwaliteitscontrole

Het resultaat van deze innovatie is dat de espresso cups, die met deze machine gemaakt worden, van hernieuwbaar, thuis te composteren materiaal zijn. De cups worden geproduceerd door hoge precisietechnologie. Hiervoor is gebruik gemaakt van een XTS Linear product transportsysteem van Beckhoff, wij hebben hiervoor de software geprogrammeerd en geïmplementeerd. Dit betreft een complete productielijn waarvoor Kremer heeft gezorgd voor een voor de geautomatiseerde kwaliteitscontrole. Uniek hieraan is dat er niet steekproefsgewijs gewerkt wordt, maar dat álle geproduceerde capsules gecontroleerd worden op kwaliteit.

Een mooi duurzaam alternatief voor Nespresso gebruikers en een prachtige technische uitdaging voor onze dienst Industriële Automatisering. Trots dat wij hebben mogen meewerken aan dit innovatieve project!

Ook hulp nodig bij het oplossen van een technische uitdaging? Neem gerust contact met ons op voor advies op maat.

Jeroen Lobeek

Jeroen Lobeek
BU Manager Industriële Automatisering