Energiebesparing met LED-verlichting 

v.l.n.r: Sebastiaan Holleman, Martijn Bosman, Marcel Jonkers
  • Advies energiezuinige verlichting

  • Korte vervangingstijd

  • Snelle terugverdientijd 

  • Minder lampen, hogere lichtopbrengst

“In plaats van simpelweg de bestaande lichtlijnen te vernieuwen, hebben we gekozen voor een veel voordeligere Retrofit LED-verlichtingsoplossing.

Duurzaam en snel licht vervangen

Opdrachtgever: NOX NightTimeExpress B.V. Nieuwegein

Installatie:  

  • Vervangen bestaande verlichting
  • Retrofit oplossing
  • Vlucht- en noodverlichting

Bij Nox hadden ze een donkere distributiehal met lichtlijnen met oude TL armaturen van Veko. In plaats van simpelweg de bestaande lichtlijnen te vernieuwen, hebben we gekozen voor een veel voordeligere Retrofit LED-verlichtingsoplossing van WinLed.

Retrofit oplossing

We hebben eerst een inspectie gedaan om te kijken of de bestaande installatie hiervoor geschikt was. Het voordeel van een retrofit oplossing is namelijk dat je gebruik kunt blijven maken van de bestaande lichtlijnen en aansluitingen. Alleen de oude armaturen en blindplaten worden verwijderd en vervangen door nieuwe blindplaten en veel zuinigere LED-armaturen.

Korte vervangingstijd

Eén van de vele voordelen die deze aanpak met zich meebrengt, is dat het de vervangingstijd aanzienlijk verkort. Omdat we geen volledige lichtlijnen hoefden te vervangen, maar alleen nieuwe armaturen hoeven te plaatsen. Hierdoor verminderden we niet alleen de montagekosten, maar bleef ook de distributiehal goed verlicht tijdens het installatieproces.

Minder lampen, hogere lichtopbrengst

Dankzij deze LED-oplossing hebben we het aantal benodigde lampen drastisch kunnen verminderen – van 346 TL-armaturen naar slechts 225 LED-lampen. Ondanks dit aanzienlijke verschil in aantal lampen is de algehele lichtopbrengst zelfs hoger geworden en dat is een enorme verbetering voor deze distributiehal waar ze 24 uur per dag aan het werk zijn. LED-verlichting biedt namelijk meer helderheid dan traditionele TL-lichtbronnen, terwijl het minder energie verbruikt en een langere levensduur heeft. Deze voordelen zorgen voor een snelle terugverdientijd.

Naast het vervangen van de armaturen hebben we ook de vlucht- en noodverlichting vervangen.

Wil je als bedrijf ook profiteren van lagere energiekosten, hogere efficiëntie en superieur lichtcomfort neem dan contact op met onze verlichtingsexperts.

Dylan de Koning

Dylan de Koning
Accountmanager Elektrotechniek