Engineering megafilter
voor de productie van gelatine

v.l.n.r: Sebastiaan Holleman, Martijn Bosman, Marcel Jonkers
  • Turn key project

  • Paneelbouw & veldmontage

  • Compleet tekeningenpakket

Kremer heeft samen met de Filtration Group succesvol een geavanceerde filterinstallatie ontwikkeld

Engineering megafilter

Opdrachtgever: Filtration Group Lochem

Ontwerp & installatie:  

  • Megafilter van maar liefst 6x10x10m
  • Besturingspaneel
  • Industriële bekabeling

Naast een passie voor techniek hebben wij stiekem ook een passie voor snoep!

De Filtration Group is wereldwijd bekend om hun toonaangevende filtratie- en scheidingstechnologieën, onze samenwerking heeft geleid tot de ontwikkeling van een geavanceerde en efficiënte Filtration Unit. Dit megafilter is speciaal ontworpen voor het filteren van gelatine in de zoetwarenindustrie. Gelatine is een essentieel ingrediënt dat gebruikt wordt in diverse lekkernijen zoals snoepjes, pudding en meer. Met deze Filtration Unit kunnen producenten rekenen op een betrouwbare filtratiemethode die voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Dit internationale project omvat zowel het ontwerp als de installatie van een megafilter met maar liefst de indrukwekkende afmetingen van 6x10x10 meter! Deze omvangrijke constructie is in staat om grote hoeveelheden gelatine te filtreren, en tegelijkertijd te zorgen voor een constante kwaliteit.

Een compleet project, van paneelbouw tot industriële bekabeling

Bij Kremer Industriële Automatisering geloven we in het bieden van complete oplossingen, daarom hebben wij ervoor gezorgd dat dit project als een turn-key service is uitgevoerd. Naast het ontwerp en de engineering van de Filtration Unit, waren wij ook verantwoordelijk voor het bouwen van de benodigde besturingspanelen en het uitvoeren van de industriële bekabeling. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van de verstrekte P&ID’s en specificaties van de eindklant, wat uiteindelijk geresulteerd heeft in een compleet tekeningenpakket gemaakt met ons Eplan Systeem. 

Ook hulp nodig bij het oplossen van elektrotechnische en besturingsvraagstukken? Neem dus gerust contact met ons op voor advies op maat.

Jeroen Lobeek

Jeroen Lobeek
BU Manager Industriële Automatisering