UL508a

Certificering voor levering aan Noord-Amerika en Canada

Ben je van plan industriële machines naar Noord-Amerika of Canada te exporteren? Dan heb je voor de besturingskasten een UL508a of cULus certificering nodig. 

Wat houdt een UL508a certificering in?

UL508a is een certificering voor industriële besturingspanelen. Het garandeert dat een paneel voldoet aan de veiligheidsnormen vastgesteld door UL (Underwriters Laboratories), een wereldwijd erkende veiligheidsorganisatie. Door aan deze normen te voldoen, toon je aan dat jouw producten veilig zijn voor gebruik en dat ze voldoen aan de hoogste internationale standaarden. Niet voldoen aan deze normen kan leiden tot afkeuring van je product, waardoor aanpassingen noodzakelijk zijn. Dit kan extra kosten en tijdverlies met zich meebrengen.

UL508a of cULus certificering

Wat zijn de voordelen van een UL508a certificering?

Met deze certificering hoeft jij je geen zorgen meer te maken over de complexe eisen van de Amerikaanse en Canadese markt. Zo kan je zonder onverwachte kosten jouw producten exporteren en voldoe je aan alle normen die vereist worden.

  1. Maximaliseer jouw exportpotentieel in Amerika en Canada: Het UL508A certificering wordt wereldwijd erkend. Dit opent deuren voor internationale samenwerking en handel, omdat bedrijven weten dat je voldoet aan strenge normen.
  2. Minimaliseer risico’s en onverwachte kosten en verminder de juridische aansprakelijkheid: Door aan te tonen dat de panelen voldoen aan erkende veiligheidsnormen, kun je de juridische aansprakelijkheid verminderen in geval van ongelukken of incidenten. Het verhoogt ook het vertrouwen van klanten in jouw producten.

Hoe verkrijg ik een UL508a Certificering voor mijn product?

Stappenplan:

  1. Ontwerp: wij zorgen ervoor dat jouw ontwerp voldoet aan de juiste standaarden.
  2. Documentatie: wij maken gedetailleerde schema’s en documentatie.
  3. Inspectie: onze UL-gecertificeerde engineer (MTR) beoordeelt jouw product  zorgvuldig.
  4. Certificering: na goedkeuring ontvang je UL508a markering in je besturingskast.

Ons team kan je begeleiden bij het volledige certificeringsproces, inclusief de technische aspecten en vereisten die nodig zijn om aan de UL-normen te voldoen. We begrijpen dat dit een complex proces kan zijn en helpen je graag om alles soepel te laten verlopen. Binnen Kremer hebben we inmiddels 5 personen die specifiek zijn opgeleid voor deze certificering, variërend van engineering tot de uitvoering in de werkplaats. We hebben al meer dan 20 jaar ervaring met UL508a en cULus certificering en veel klanten maken gebruik van onze expertise.

Heb je vragen over certificering of wil je meer weten over hoe we je kunnen helpen? Neem dan contact op met onze expert:

Jeroen Messing

Jeroen Messing
Operationeel Manager Paneelbouw