Zonnepanelenveld Gemeente Montferland

v.l.n.r: Sebastiaan Holleman, Martijn Bosman, Marcel Jonkers
  • Minimale visuele impact

  • Afregelbare zonnestroominstallatie

  • Verduurzamen de Achterhoekse gemeenten

Kremer heeft het oude voetbalveld een nieuwe functie gegeven zo draagt het bij aan een groene en duurzame omgeving.

Aanleg veldinstallatie

Opdrachtgever:  Gemeente Montferland

Installatie:  

  • 2.860 Zonnepanelen – totaalvermogen 1,3 MWp
  • Speciale onderconstructie met lage visuele impact, lage carbonfootprint.
  • Sungrow omvormers
  • Voorzien van Curtailment

De Gemeente Montferland heeft ons gevraagd om een duurzaam zonnepark te realiseren op het oude voetbalveld in Braamt. In totaal hebben wij 2.860 zonnepanelen geïnstalleerd, met een totaalvermogen van 1,3 MWp. Hiermee leveren wij een significante bijdrage aan het verduurzamen van de Achterhoekse gemeenten.

Speciale onderconstructie met lage visuele impact en carbon footprint

Bij het realiseren van dit project was niet alleen functionaliteit belangrijk, maar ook esthetiek. Wij hebben gekozen voor een speciale onderconstructie waardoor de zonnepanelen laag bij de grond worden geplaatst. Dit zorgt voor minimale visuele impact zonder afbreuk te doen aan de prestaties van de installatie.

Een ander voordeel van deze constructiemethode is dat er aanzienlijk minder materiaal nodig is dan bij conventionele onderconstructies. Bovendien hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van zwaar materieel voor montage, wat resulteert in minder transportbewegingen en dus ook een lagere carbon footprint.

Afregelbare zonnestroominstallatie (Curtailment)

Om overbelasting van het energienet te voorkomen, hebben wij ervoor gezorgd dat dit zonnepanelenveld is voorzien van Curtailment. Op een zonnige dag produceren je zonnepanelen veel energie. Juist op zulke dagen kun je ervoor kiezen om de opwek terug te schroeven. Waarom zou je dat doen? Inperken van je opwek klinkt niet bepaald aantrekkelijk. Toch is dat het wel, niet alleen omdat met curtailment slimmer gebruik gemaakt kan worden van de mogelijkheden van ons elektriciteitsnet, maar ook omdat je er inkomsten mee kunt genereren.

Wil je meer weten over dit zonnepanelenveld project? Neem dan contact met ons op! Onze experts staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.