ENERGIEMANAGEMENT

Energiemanagement, energiemonitoring en sturing

Heb jij de uitdagingen van netcongestie en stijgende energiekosten al ervaren in jouw bedrijf? De noodzaak voor efficiënt energiemanagement is nu groter dan ooit. Ontdek hoe jij met een Energiemanagementsysteem (EMS) niet alleen kosten bespaart, maar ook bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Haal het beste uit je elektrotechnische installaties met een Energiemanagementsysteem
Een Energiemanagementsysteem (EMS) biedt de mogelijkheid om elektrotechnische installaties efficiënter te laten samenwerken en gericht te sturen op energiegebruik. Met geavanceerde meetapparatuur brengen wij eerst jouw totale energieverbruik in kaart, inclusief alle installaties, van verlichting en airconditioning tot machines en andere apparatuur. We monitoren deze installaties grondig om zo een duidelijk beeld te krijgen van je energieverbruik om zo te kijken hoe het efficiënter kan. Kremer kan relatief eenvoudige metingen en analyses uitvoeren, maar adviseert en installeert ook complete energiemanagementsystemen.

Energiemanagement

Besparen op je energierekening

Voor bedrijfspanden kan het bijvoorbeeld rendabel zijn om het gecontracteerd transportvermogen (de aansluitwaarde) te onderzoeken. Vaak is deze aansluitwaarde hoger dan noodzakelijk, wat leidt tot onnodige kosten op de energierekening. Door een optimale afstemming van je bedrijfsvoering en energieregelingen, kan deze aansluitwaarde mogelijk worden verlaagd. Daarnaast richten we ons ook op de vergelijking van piekvermogens en gecontracteerd transportvermogen, om zo te bepalen of jouw huidige energiecontract optimaal aansluit bij je werkelijke behoeften. Op basis van onze analyses kunnen wij gerichte adviezen geven om zowel de energiekosten te verlagen als het risico op netcongestie te verminderen.

Contact

Heeft u een vraag aan één van onze experts?

Wat is energiemonitoring?

Energiemonitoring is een essentieel onderdeel van een Energiemanagementsysteem en een krachtige tool waarmee je inzicht krijgt in je energiegebruik. Hoeveel stroom verbruiken jouw processen, installaties en afdelingen op welke momenten? Door het verzamelen en analyseren van deze data kunnen onnodig hoog energieverbruik en inefficiënte processen worden geïdentificeerd. Eenmaal bewapend met deze waardevolle informatie, kan jouw bedrijf gericht actie ondernemen. Dit resulteert niet alleen in significante kostenbesparingen op energie, maar draagt ook bij aan het oplossen van netcongestieproblemen.

Door het elektriciteitsgebruik continu te monitoren, krijg je inzicht in jouw energiestromen. Dat helpt je om te besparen, voldoen aan de wetgeving en vermogen vrij te maken voor piektijden. Met Kremer’s monitoringsdashboard heb jij altijd inzicht in je dagelijkse verbruik en ben je volledig op de hoogte van mogelijke verbeterpunten. Onze nauwkeurige monitoring helpt niet alleen bij het identificeren van besparingsmogelijkheden, maar verzekert ook dat jouw energiecontract perfect aansluit bij je werkelijke behoeften.

Wil je meer weten over hoe Kremer jouw bedrijf kan helpen bij het verbeteren van energie-efficiëntie en het reguleren van netcongestie? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

BENIEUWD NAAR AL ONZE DIVISIES & MOGELIJKHEDEN?

Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten!

Bekijk onze projecten