TECHNISCH BEHEER

Waarom zijn SCIOS Scope 8, 10 en 12 inspecties zo belangrijk?

Betrouwbare, veilige elektrotechnische installaties zijn van cruciaal belang voor een voorspelbaar verloop van jouw bedrijfsactiviteiten. Door een SCIOS Scope 8, 10 en 12 inspectie uit te laten voeren, minimaliseer je de kans op storingen, verbeter je de efficiëntie en verminder je het risico op onveilige situaties. Daarnaast is naleving van wettelijke vereisten essentieel om jouw bedrijf te beschermen tegen financiële en juridische tegenvallers.

Kremer

SCIOS Scope 8 – Personeelsveiligheid voorop

SCIOS Scope 8 focust op het inspecteren van elektrische installaties. Deze scope zorgt ervoor dat elektrische installaties voldoen aan de geldende veiligheidsvoorschriften en normen. Door middel van grondige inspecties worden eventuele gebreken en risico’s opgespoord. Deze scope valt onder de NEN 3140 regelgeving.

Het hoofddoel van de SCIOS Scope 8-inspecties is om de veiligheid van de werknemers te waarborgen en het voorkomen van mogelijke schade.

SCIOS Scope 10 – Brandrisico’s in het middelpunt

SCIOS Scope 10 richt zich op het inspecteren van elektrische installaties met een specifieke focus op brandrisico, gebaseerd op de NTA 8220 norm. Veel brandverzekeringen eisen deze inspectie om het risico op bijvoorbeeld kortsluiting of verhitting te verkleinen.

Belangrijk om te onthouden: Scope 10 is geen vervanging voor de Scope 8 (NEN 3140) inspectie.

SCIOS Scope -12 – Veiligheid van PV Installaties

SCIOS Scope 12 betreft inspectie en keuring van de PV-installatie op het gebied van veiligheid en brandrisico. Dit omvat de beoordeling van de zonnepanelen, meterkasten, omvormers, optimizers tot aan de hoofdaansluiting aan toe.

De Scope 12 keuring wordt vaak geëist door verzekeringsmaatschappijen, zowel bij de installatie als achteraf.

Verzekeraar

Inspecties volgens SCIOS Scope 10 en 12 worden dus vaak door verzekeringsmaatschappijen geëist. Regelmatige inspecties sporen mogelijke problemen op tijd op en minimaliseren het risico op brand.  Zorg ervoor dat jouw bedrijf voldoet aan de geldende normen en laat deze inspecties uitvoeren doordeskundige  professionals.

Wat kun je verwachten van onze inspecties?

Onze SCIOS gecertificeerde inspecteurs voeren een grondige en allesomvattende aanpak uit bij elke inspectie. Het resultaat? Gedetailleerde rapporten waarin eventuele verbeterpunten worden geïdentificeerd om jouw installaties te laten voldoen aan de geldende normen en richtlijnen. Kremer kan ook de uitvoering van deze verbeterpunten verzorgen zodat de installaties weer veilig en up-to-date zijn. Onze inspecteur kan namelijk zijn bevinden direct doorgeven aan de uitvoerende monteur. Dit heeft als bijkomend voordeel dat hiervoor in de meeste gevallen geen aanvullende kosten in rekening worden gebracht voor een herinspectie.

Interesse in een van deze inspecties? Neem dan contact met ons op.

Bart Schepers

Bart Schepers
Operationeel Manager Technisch Beheer