NOODVERLICHTING

Onze ervaringen met ESCAP Noodverlichting van Teknoware

Wij zijn voortdurend op zoek naar manieren om de technische dienstverlening voor onze klanten te verbeteren. Onlangs hebben we een pilot uitgevoerd binnen onze afdeling Technisch Beheer, waarbij we de geavanceerde ESCAP noodverlichting van Teknoware hebben getest. Traditionele systemen met standaard batterijen hebben te kampen met korte levensduur en hoge onderhoudseisen, wat operationele kosten en veiligheidsrisico’s verhoogt. 

Noodverlichting supercondensator

Om deze uitdagingen aan te pakken, hebben we bij Kremer de geavanceerde ESCAP noodverlichting van Teknoware getest. Deze noodverlichting die supercondensatoren en draadloze monitoring combineert, belooft niet alleen verbeterde betrouwbaarheid en veiligheid, maar ook een milieuvriendelijke oplossing. De ESCAP-technologie vervangt de traditionele batterij in noodverlichtingsarmaturen door een supercondensator, wat tal van voordelen biedt:

Voordelen van noodverlichting met supercondensatoren

  1. Lange levensduur – Een opvallend voordeel is de lange levensduur van de supercondensator, die een verwachte levensduur van maar liefst 17 jaar heeft. Dit is aanzienlijk langer dan de gebruikelijke 3-4 jaar van standaardbatterijen, wat leidt tot hogere kosten en meer afval.
  2. Minimaal onderhoud, gemakkelijk in beheer –Naast de lange levensduur biedt de ESCAP noodverlichting ook het voordeel van minimaal onderhoud. Gedurende de eerste 12 jaar is er namelijk slechts minimaal onderhoud nodig. Dit zorgt voor minder inspanning en kosten op het gebied van beheer en onderhoud van de noodverlichting.
  3.  Betrouwbaarheid –Een belangrijk aspect van noodverlichting is betrouwbaarheid. In tegenstelling tot batterijen, die in betrouwbaarheid afnemen na verloop van tijd, bieden supercondensatoren juist constante betrouwbaarheid. Dit betekent dat de noodverlichting altijd klaar is om te functioneren in geval van calamiteiten.
  4. Milieubewuste Keuze –Naast de technische voordelen zijn supercondensatoren ook een milieubewuste keuze. Ze zijn niet alleen langer houdbaar, maar ook milieuvriendelijker dan traditionele batterijen. Door te kiezen voor noodverlichting met supercondensatoren dragen bedrijven bij aan een duurzamere toekomst.
ESCAP Noodverlichting onderhoudsvrij

De eerste 12 jaar is er slechts minimaal onderhoud nodig.

Eenvoudige Monitoring: Het Aalto Control System

Een ander opvallend kenmerk van de Teknoware-oplossingen is het Aalto Control System voor draadloze monitoring. Met dit systeem kunnen de noodverlichtingssystemen eenvoudig worden gemonitord via PC, tablet of vaste wandunit. De draadloze monitoring zorgt voor gemak en efficiëntie in het beheer.

Wij zijn overtuigd, nu jij nog

Geïnspireerd door de succesvolle pilot, zijn we enthousiast om deze oplossing toe te passen bij onze klanten, zowel in bestaande onderhoudsprojecten als bij nieuwbouwprojecten. Wil je meer weten over hoe deze innovatieve noodverlichting jouw bedrijf ten goede kan komen? Onze experts staan klaar om je te adviseren en samen te zoeken naar de beste oplossing.

Wij adviseren je hier graag over, neem hiervoor contact op met onze expert:

Dylan de Koning

Dylan de Koning
Accountmanager Elektrotechniek