ALTERNATIEF TL VERLICHTING

Waarom LED verlichting het ideale alternatief is

Met het verbod op TL verlichting staan ondernemers voor de uitdaging een efficiënt en duurzaam alternatief te vinden. Het is tijd voor een slimme overstap, die zowel milieuvriendelijk als voordelig is op de lange termijn. Dit verbod op TL verlichting komt voort uit groeiende zorgen over milieu en duurzaamheid. TL-buizen bevatten schadelijke stoffen zoals kwik, die zowel een gezondheidsrisico als een milieurisico vormen. Nu de voorraden bij leveranciers beginnen op te raken, wordt het tijd om over te stappen op een alternatief: LED.

Knox LED-verlichting

Niet alle kwikhoudende fluorescentielampen worden verboden. Lampen die gebruikt worden in noodverlichting (zoals vluchtrouteaanduidingen of anti-paniekverlichting), alsook fluorescentielampen die UV-licht uitzenden en inductielampen, zullen toegestaan blijven. Deze uitzonderingen bestaan omdat er nog geen goed werkende kwikvrije alternatieven beschikbaar zijn.

Waarom LED verlichting het ideale alternatief is

LED verlichting staat centraal als het voornaamste alternatief voor TL, dit is waarom:

    1. Kostenbesparing: LED-lampen gaan langer mee, verbruiken minder stroom en leiden daardoor tot lagere energiekosten.
    2. Duurzaamheid: door de minimale milieubelasting en door de lange levensduur hoeven ze minder vaak vervangen te worden, dit zorgt voor minder afval.
    3. Flexibiliteit: LED verbetert de uitstraling en functionaliteit van jouw bedrijfsruimte en werkplek. LED verlichting is namelijk aan te passen aan jouw wensen van warm en uitnodigend tot helder en energiek.

Hoe maak je de overstap?

  1. Begin met een lichtplan, Kremer helpt je bij het ontwerpen van een lichtplan dat precies aansluit bij jouw behoeften.
  2. Wij bieden een volledige service, van advies en ontwerp tot installatie en onderhoud, om ervoor te zorgen dat jouw overstap naadloos en kosteneffectief is.

Retrofit LED verlichtingsoplossing

Met ons project met LED verlichting bij NOX, hebben we aangetoond dat de overstap niet alleen noodzakelijk, maar ook voordelig is. In plaats van simpelweg de bestaande lichtlijnen te vernieuwen, hebben we hier gekozen voor een veel voordeligere Retrofit LED verlichtingsoplossing.

Het verbod op TL verlichting is niet alleen het einde van een tijdperk, het bied ook nieuwe kansen. Door over te stappen op LED, kunnen bedrijven voldoen aan nieuwe regelgeving, het energieverbruik verminderen, hun ecologische voetafdruk verkleinen en een positieve werkruimte creëren.

Wij adviseren je hier graag over, neem hiervoor contact op met onze expert:

Dylan de Koning

Dylan de Koning
Accountmanager Elektrotechniek