OPSLAGBATTERIJ

Zakelijke batterij voor de opslag van stroom

Een batterij stelt bedrijven in staat om (opgewekte) stroom op te slaan en later te gebruiken. Het biedt talloze voordelen op het gebied van efficiënte energieopslag, wat kan helpen om een betrouwbare stroomvoorziening te garanderen en flexibel in te spelen op veranderende behoeften. Zeker nu we te maken hebben met een overvol stroomnet.

Haal het beste uit je batterij
Een slimme batterij zorgt ervoor dat bedrijven overtollige stroom kunnen opslaan die overdag wordt gegenereerd via bijvoorbeeld zonnepanelen of windmolens. Deze stroom kan later worden gebruikt wanneer de vraag groter is dan het aanbod.  Dit helpt niet alleen om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen, maar ook om kosten te besparen. Door onafhankelijkheid te creëren van het reguliere elektriciteitsnet, biedt een batterij bedrijven de mogelijkheid om hun eigen stroomvoorziening te waarborgen.

Bovendien geeft een zakelijke batterij bedrijven meer controle over hun stroomverbruik. Het stelt je in staat om pieken en dalen in de elektriciteitsvraag op te vangen, zodat je kunt anticiperen op veranderingen. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die te maken hebben met seizoensgebonden energiebehoeften of fluctuerende productieprocessen. Door de mogelijkheid om de energievraag te monitoren, kan een batterij ervoor zorgen dat er altijd voldoende capaciteit beschikbaar is om aan de behoeften van het bedrijf te voldoen.

Contact

Heeft u een vraag aan één van onze experts?

Kosten, ruimte en regels: waar moet je op letten?

Natuurlijk zijn er ook zaken waar rekening mee gehouden moet worden bij het overwegen van een zakelijke batterij. Allereerst zijn er de kosten. Investeren in een opslagbatterij kan initieel duur lijken, maar de besparingen op lange termijn maken dit vaak meer dan goed. Onze experts kunnen je helpen bij het berekenen van de return on investment (ROI) en het bepalen van de financiële haalbaarheid voor jouw specifieke situatie.

Daarnaast moeten bedrijven ook nadenken over de beschikbare ruimte voor het installeren van een zakelijke batterij. Afhankelijk van de grootte en capaciteit van de batterij, kan er aanzienlijke ruimte nodig zijn.

Tot slot moeten ook regels en richtlijnen in overweging worden genomen. Het is van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van eventuele vergunningen en voorschriften voordat je een batterijsysteem installeert. Onze specialisten kunnen je adviseren en ervoor zorgen dat jouw installatie voldoet aan alle geldende regels.

Wil je meer weten over hoe Kremer jouw bedrijf kan helpen bij het verbeteren van energie-efficiëntie en het reguleren van netcongestie? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

BENIEUWD NAAR AL ONZE DIVISIES & MOGELIJKHEDEN?

Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten!

Bekijk onze projecten